Verse tomatensoep

By 12 juni 2016Diner, Lunch

Ik vind het heerlijk om als lunch (maar ook als diner) een soepje te eten. Deze soep maak ik regelmatig, omdat hij gezond is en ook nog eens heel makkelijk om te maken. Deze soep maak ik ook vaak als er veel gasten blijven eten. Gemakkelijk om van te voren klaar te maken, zodat ik tijdens het bezoek niet lang in de keuken hoef te staan. En het belangrijkste, het is altijd een succes. Iedereen zit er lekker van te smullen.
Belangrijke noot: Om deze soep te kunnen maken heb je wel een staafmixer nodig.

Ingrediënten (4 pers.)

  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 750 g rijpe (tros)tomaten
  • 750 ml (groente)bouillon
  • 2 tl paprikapoeder
  • 2 tl Italiaanse kruiden
  • Boter of olie om mee te bakken
  • Verse basilicum

Benodigdheden

  • Staafmixer

Zo maak je het

Snipper de uien en snij de knoflook fijn. Was de tomaten en snij ze in vieren.

Verhit de olie of boter in een soeppan.

Fruit de ui en de knoflook glazig. Voeg vervolgens de tomaten toe en bak 5 min. mee.

Voeg de paprikapoeder toe en voeg daarna de bouillon toe. Laat 10 minuten zachtjes koken.

Pureer de tomatensoep glad met een staafmixer.

Breng de soep op smaak met de Italiaanse kruiden, verse basilicum, peper en eventueel zout.

Eet smakelijk!

Leave a Reply