Zelf pizza maken

By 28 mei 2016Diner
Zelf een pizza maken

Zelf pizza maken, heerlijk! Naja zelf… Wij kopen de bodem altijd kant en klaar (La Bio Idea, spelt), maar als je zin en tijd hebt kun je de bodem uiteraard ook zelf maken. Tegenwoordig kun je ook een ‘pizza kit’ (deeg + tomatensaus) kopen bij de supermarkt. Het leuke aan het zelf maken van een pizza is dat je hem helemaal naar eigen wens kunt ‘versieren’ met alles wat je lekker vindt. Het is ook ideaal als je nog allemaal groente restjes in de koelkast hebt liggen. Als je er veel groenten op doet en niet te veel kaas, dan is het ook nog best gezond ook! Hieronder zie je het recept van onze favoriete eigengemaakte pizza.

Ingrediënten (2 pers.)

  • Pizzabodem (La Bio Idea, o.a. verkrijgbaar bij Ekoplaza. Wij nemen altijd de spelt variant)
  • 200 gram tomatensaus
  • Olijfolie
  • 0,5 courgette
  • 1 rode paprika
  • 0,5 bakje kastanje champignons
  • 1 pakje salami (100 gram)
  • 2 eetlepels Italiaanse kruiden
  • Geraspte kaas of geitenkaas

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Snij de paprika, courgette en kastanje champignons in kleine stukjes

Leg de pizza’s op een bakplaat of op een rooster. Wij kunnen maar 1 pizza in de oven, dus wij doen ze er om de beurt in.

Verdeel 1 theelepel olijfolie over de pizza. Verdeel vervolgens de tomatensaus over de pizza’s.

Beleg de pizza’s naar wens met salami, paprika, courgette en champignons.

Strooi 1 eetlepel Italiaanse kruiden over de pizza en strooi vervolgens de geraspte kaas of geitenkaas over de pizza.

Plaats de pizza in de oven bak ze in ongeveer 8-10 minuten af.

Eet smakelijk!

Leave a Reply