Sweet chicken

By 20 juli 2016Diner, Lunch

Dit is zoooo lekker! Als je dit klaarmaakt dan is de hele buurt jaloers dat ze niet bij jou aan tafel zitten. Tijdens het koken ruikt het namelijk heerlijk door de specerijen! Het recept komt uit het boek Powerfood van Rens Kroes. Ze noemt het zelf een salade waarmee je de show steelt tijdens een picknick. Maar wij eten het vaak warm, als avondmaaltijd. Ik maak meestal extra veel zodat ik het de volgende dag als salade mee kan nemen naar mijn werk. Easy en heerlijk! Echt een aanrader!

Ingrediënten  (2 pers.)

  • 300 gram kipfilet
  • 2 middelgrote zoete aardappelen
  • 250 gram sperziebonen
  • 1 theelepel kurkuma (geelwortelpoeder)
  • 2 theelepels kerriepoeder (ik hou van kerrie, dus ik schiet altijd expres een klein beetje uit 😉
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • Een snufje peper en zout
  • Olie of boter om in te bakken

Voor de dressing (sweet honey dressing)

  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 theelepel honing
  • 1 theelepel balsamicoazijn
  • 2 eetlepels extra vierge olijfolie

Zo maak je het

Snijd de kipfilet in blokjes.

Doe de blokjes in een kom en bestrooi ze met kurkuma (geelwortelpoeder), kerriepoeder, knoflookpoeder, een snufje zout en wat peper. Meng goed en laat het 10 minuten marineren.

Zet twee kookpannen met voldoende water alvast op het vuur.

Schil ondertussen de zoete aardappel en snij de puntjes van de sperziebonen.

Kook de zoete aardappelen in ongeveer 10 tot 15 minuten gaar. Kook de sperziebonen in ongeveer 8 minuten gaar.

Bak de kip met olie of boter op laag vuur gaar.

Als alles gaar is, dan doe je alles in een grote schaal.

Over de dressing kan ik heel kort zijn 🙂 Doe alle ingrediënten bij elkaar in een kommetje en meng goed door elkaar heen.

Eet smakelijk!

Leave a Reply