Thaise groene curry

By 3 juli 2016Diner

Echt dit is zo makkelijk. En zo lekker! Wij zijn echt dol op curry. Een aantal jaren geleden zijn we naar Maleisië op vakantie geweest. We hebben daar zo genoten van het eten. Op straat, tussen de locals. Zo smaakvol! We missen nog steeds het eten van daar. De geuren en kleuren blijven ons altijd bij.

Thuis probeer ik regelmatig een lekkere curry op tafel te zetten. Liefst zonder pakjes en zakjes. Mijn kruidenkastje staat vol met lekkere kruiden maar soms ontbreekt het me aan de zin en tijd om een goede zelfgemaakte curry voor te schotelen.

Thaise-curryOnlangs stuitte ik in de supermarkt op deze fair trade currypasta. Wij zijn fan! En nee mijn blog loopt niet zo goed dat ik gesponsord word 😉 maar wij vinden het gewoon erg lekker. En als ik de ingrediënten op de verpakking mag geloven, dan zitten er geen vreemde onuitspreekbare dingen in. Super! Echt een aanrader! ‘S middags na het werk zet je binnen 10 minuten (zonder snijwerk) een heerlijk geurende en ook nog eens super gezonde curry op tafel.

Wij serveren de curry meestal met noodles of met rijst. Je kunt qua ingrediënten eindeloos variëren. Kies je favoriete groenten, vlees of vis. Je kunt ook geen vlees of vis toevoegen. Denk dan eens aan een lekker gekookt eitje. Er is ook een gele en rode curry verkrijgbaar, alleen zijn deze pittiger.

Ingrediënten (4 pers.)

  • Fair Trade Original Thaise groene curry
  • 350 gram vlees, vis of vleesvervanger (kan ook zonder)
  • 600-800 gram groente naar keuze (vrijwel alles is mogelijk. Sommige groenten zoals broccoli, bloemkool, wortels en spersiebonen kun je beter eerst even apart koken voordat je ze toevoegt)
  • 400 ml kokosmelk
  • Rijst of noodles

Zo maak je het

Kook de rijst of noodles in een kookpan.

Wok het vlees, de vis of de vleesvervanger op hoog vuur in een wokpan.

Voeg de groenten toe en wok 5 minuten mee.

Doe vervolgens de kruidenpasta in de pan. Schep goed om.

Doe de kokosmelk erdoor. Roer goed door en laat het even sudderen.

Klaar!

Eet smakelijk!

Leave a Reply