Linzensoep

By 25 april 2016Diner, Lunch

Dit recept komt uit het boek ‘Powerfood’ van Rens Kroes. Deze heerlijke soep is gemakkelijk te maken en een gegarandeerd succes. Heb je teveel gemaakt? Je kunt het dan invriezen. Super handig als je een drukke dag hebt en geen zin en tijd heb om in de keuken te gaan staan.

Ingrediënten (ca. 2 liter)

  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • olie of boter om in te bakken
  • 0,5 tl laospoeder
  • 0,5 tl kardemonpoeder
  • 0,5 tl kerriepoeder
  • 1 tl geelwortelpoeder (kurkuma)
  • 1 tl korianderpoeder (ketoembar)
  • 1 tl komijnpoeder (djinten)
  • 2 groenteboullionblokjes
  • 180 g rode linzen
  • 2 middelgrote zoete aardappelen
  • 3 middelgrote winterwortels

Zo maak je het

Snij de rode ui en de knoflook fijn. Bak de ui en de knoflook een minuut in de olie of boter in de pan.

Doe vervolgens alle specerijen erbij en bak nog 2 minuutjes mee.

Giet er 1,5 liter water bij, voeg de bouillonblokjes toe en breng aan de kook.

Spoel de linzen in een zeef onder koud water af en voeg ze aan het kokende water toe.

Rasp één zoete aardappel en snij de andere zoete aardappels en de winterwortels in stukjes.

Als de linzen 5 minuten gekookt hebben, dan kunnen de zoete aardappel en de wortels erbij.

Kook alles vervolgens in 15 minuten gaar. Laat de soep daarna nog 10 min. op laag voer pruttelen.

Eet smakelijk!

Leave a Reply