Verse pastasaus

By 24 april 2016Diner

Oké, ik zal eerlijk zijn. Dit recept is niet van mijzelf, maar van mijn man. Eén keer in de zoveel tijd staat hij op zondag in de keuken en maakt hij deze heerlijke pastasaus. I love it. Ik eet mijn vingers er bij op. Hij maakt altijd extra veel, zodat we er nog één of twee keer van kunnen eten. Je kunt het prima invriezen en vervolgens op een drukke dag in een handomdraai op tafel zetten.

Je kunt zelf nog andere ingrediënten toevoegen aan deze basissaus, zoals vlees en/of andere groenten. Serveer deze pastasaus met een pasta naar keuze. Wij eten er altijd speltpasta bij.
Wij doen er vaak als garnering nog pijnboompitten en verse basilicum overheen. Jummie!

LET OP, het bereiden van dit gerecht duurt iets langer dan de overige recepten op deze website. Al met al ben je wel een uurtje bezig om dit gerecht op tafel te zetten.

Ingrediënten (4 pers.)

  • 1 kilo rijpe trostomaten (of twee blikken gepelde tomaten als je sneller wilt)
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 2 wortels
  • 1 rode paprika
  • Courgette
  • 200 ml bouillon
  • zout en peper
  • 2 eetlepels Italiaanse kruiden

Zo maak je het

Allereerst moeten de tomaten ontveld worden. Snij een kruisje in de tomaten en leg ze een paar minuten in heet water. Je kunt als het goed is de tomaten nu goed ontvellen.

Was de groenten en snijd het in kleine stukjes.

Fruit de ui en de knoflook in een pan met boter of olie naar keuze. Voeg vervolgens de wortels toe.

Voeg na een paar minuten de paprika en courgette toe.

Voeg de tomatenpuree en Italiaanse kruiden toe. Na 3 minuten kun je de bouillon toevoegen. Laat de bouillon even inkoken.

Tenslotte voeg je de in stukken gesneden gepelde tomaten toe en laat je de pan ongeveer 25 minuten zachtjes koken.

Eet smakelijk!

Leave a Reply