Chill bread / bananenbrood

By 13 mei 2016Lunch, Tussendoortje

Dit recept komt uit het boek ‘powerfood’ van Rens Kroes. Ik vind het leuk om regelmatig (nieuwe) dingen te bakken, maar sinds de komst van mijn dochtertje is dit helaas minder geworden. Dan gaat je vrije tijd toch gauw in andere dingen zitten 😉

Ondanks dat probeer ik af en toe nog een lekker en gezond baksel te maken. Toen ik in mijn kraamtijd zat kwam een vriendin op een avond binnenlopen met een ‘chill bread’. Super lief en super lekker! Sindsdien maak ik af en toe ook dit brood maar varieer ik wel eens met de ingrediënten die ik in huis heb op dat moment.

Het is een heel voedzaam brood en zit bomvol met magnesium. Een belangrijk mineraal tegen stress. Als je veel stress ervaart is het nog belangrijker om gezond te eten. Dit brood is daar perfect voor, omdat er veel ingrediënten inzetten die magnesium bevatten. En wat ook nog eens extra fijn is (als je stress hebt): het is echt zo gemakkelijk en snel klaar!

Ingrediënten

  • 3 rijpe bananen
  • 50 gram Medjool dadels
  • 150 gram speltmeel
  • 2 el geraspte kokos
  • 3 eieren
  • 2 tl wijnsteenzuur bakpoeder
  • 2 el pompoenpitten
  • 1 el zonnebloempitten
  • Grote hand (wal)noten
  • 1 tl zeezout
  • Kokosolie of boter (om in te vetten)

Benodigdheden

  • Blender of keukenmachine
  • Cakevorm

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet het bakblik in met olie of boter.

Doe 2 bananen, de dadels, eieren en het speltmeel in de blender en mix het tot een zacht geheel.

Schep het deeg in een kom en voeg de kokos, bakpoeder, pitten, walnoten en zeezout erbij.

Snijd nog een banaan in kleine stukjes en voeg dat ook toe.

Roer alles goed door elkaar en schenk het in de ingevette cakevorm.

Zet het in de oven voor 45-50 minuten.

Eet smakelijk!

Leave a Reply