Pasta bolognese

By 2 mei 2016Diner

Mijn man en ik zijn dol op pasta. Toen ik laatst op zoek was naar een nieuw recept kwam ik dit recept tegen op de website van Chicks Love Food. Het is echt een heerlijke maaltijd zonder pakjes of zakjes! En… het is heel simpel om te maken. Je hebt alleen wel een keukenmachine nodig. Van dit recept maak ik vaak extra veel, zodat we het in de vriezer kunnen doen en we op een drukke dag niet in de keuken hoeven te staan. Serveer deze pasta bolognese met een pasta naar keuze.

Ingrediënten (4 pers.)

  • Een stuk of 10 wortels
  • 1 rode paprika
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 2 blikken tomatenblokjes of gepelde tomaten (400 g per blik)
  • 400 gram gehakt
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • Olijfolie
  • Peper en zout
  • Pasta naar keuze
  • Eventueel pijnboompitten, verse basilicum of (Parmezaanse) kaas om het nog lekkerder te maken

Benodigdheden

  • keukenmachine

Zo maak je het

Schil de wortels en snijd ze in grote stukken.
Pel de tenen knoflook.
Snijd de paprika in grote stukken.
Pel de uien en snijd ze doormidden.

Doe de groenten in de keukenmachine. Voeg de Italiaanse kruiden, peper en zout toe en maal alles fijn.

Verwarm een scheut olijfolie in een wok of diepe pan.

Verwarm het groentenmengsel ongeveer 5 minuten. Roer regelmatig door. Schep het vervolgens op een bord. Later voegen we het weer toe.

Doe nu het gehakt in de pan en voeg de paprikapoeder en wat peper en zout toe. Rul het gehakt.

Voeg vervolgens het groentenmengsel bij het gehakt en roer door elkaar.

Voeg nu de blikken tomatenblokjes toe en roer door elkaar. Vul vervolgens nog een half blik met water en voeg dit toe aan de saus en roer door elkaar.

Zet het vuur laag en laat de saus tenminste 15 minuten pruttelen. Kook intussen je pasta naar keuze.

Klaar zijn we weer! Verdeel de pasta over de borden en schep er een flinke laag saus overheen. Je kunt nu eventueel nog pijnboompitten, verse basilicum of (Parmezaanse) kaas eroverheen doen.

Eet smakelijk!

Leave a Reply