Broodje met avocado en tomaat

By 26 juni 2016Lunch

Het liefst super snel en gezond, dat is de ideale lunch in mijn ogen. De lunch vind ik altijd het moeilijkste moment van de dag om gezond te eten. Simpelweg omdat je ’s ochtends voor je werk geen zin hebt om lang in de keuken te hoeven staan om je lunch voor te bereiden. Maar ook op een vrije dag dan vliegt de tijd en heb je op het moment dat je trek hebt ook geen zin meer om van alles te hoeven doen. Althans ik niet, mijn maag knort dan enorm en dan moet ik gewoon eten.

Goed, we willen dus snel, maar ook gezond. Brood is en blijft altijd een discussie. Is het nou wel of niet gezond. Ik denk dat het er vooral van afhangt hoe vaak je het eet, welk brood je eet en wat je er op smeert. Ik ben er zelf achter gekomen dat ik veel buikpijn van tarwe krijg. Ik koop voor mijzelf dan ook speltbrood (zuurdesem) en dan bij de bakker of de Ekoplaza. Simpelweg omdat je dan echt spelt koopt en niet voor de gek gehouden wordt met een laag percentage aan spelt in je brood.

To the point: we willen snel, gezond en gemakkelijk. Een broodje met avocado en tomaat is dan ideaal. Het is ook nog eens super handig om mee te nemen naar je werk. Als ik het meeneem naar mijn werk dan ben ik ’s ochtends binnen een minuut klaar. Ik haal een paar bevroren broodjes uit de vriezer en doe die in mijn trommel. Ik pak een rijpe avocado van de fruitschaal en pak een paar roma- of cherrytomaatjes uit de koelkast en doe dit in een bakje en klaar is Sas. Het enige wat je nog moet doen in je lunchpauze is even snel de avocado en tomaat snijden. Als ik thuis ben rooster ik de broodjes eerst altijd even in de broodrooster, jummm!

Je kunt trouwens eindeloos variëren met dit recept. Zo zou je bijvoorbeeld nog tahin, hummus of pindakaas op je brood kunnen smeren voordat je de avocado er op doet.

Ingrediënten (1 pers.)

  • Een halve avocado
  • 3/4 roma- of cherrytomaatjes
  • 2/3 sneetjes brood naar keuze
  • Een snufje zout

Zo maak je het

Als je thuis bent, doe de broodjes dan eerst in de broodrooster. Dit maakt het nog lekkerder.

Snij de avocado door midden en verwijder de pit. Snijd het vruchtvlees met een mes horizontaal een aantal keer in en schep het vruchtvlees er dan met een lepel uit. Leg de plakjes avocado op je broodje.

Snij de tomaatjes in kleine stukjes en leg dit op je broodje.

Breng op smaak met een snufje zout.

Leave a Reply