Bloemkoolcurry

By 15 mei 2016Diner

Vroeger 😉 toen ik nog thuis woonde aten we vaak bloemkool. Lekker old school met een wit sausje, gekookte aardappelen en een stuk vlees. Tegenwoordig eet ik bijna nooit meer aardappelen. Omdat ik er niet heel dol op ben, maar ook omdat ik er veel buikpijn van krijg. Maar die bloemkool die mis ik nog wel soms. Laatst kwam ik dit lekkere recept tegen in het magazine Happinez. Het is een heerlijk simpel vegetarisch recept. Ik serveer het meestal met rijst of noodles en een gekookt eitje.

Ingrediënten (4 pers.)

  • 2 uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 bloemkool
  • Boter of olie om in te bakken
  • 1 theelepel komijnzaad
  • 2 eetlepels (Masala) kerrie
  • 400 ml kokosmelk
  • 1 tablet groentebouillon
  • 1 eetlepel kurkumapoeder
  • 75 gram cashewnoten
  • peper en zout
  • (eventueel) granaatappelpitten

Zo maak je het

Snipper de uien en hak de teentjes knoflook fijn.

Snij de bloemkool in kleine roosjes van 3/4 cm.

Verhit de olie of boter in een ruime pan en bak de bloemkoolroosjes ongeveer 3 minuten.

Voeg vervolgens de ui, knoflook, komijnzaad en Masala kerrie toe en bak een paar minuten mee.

Voeg de kokosmelk toe en verkruimel de tablet groentebouillon er boven. Breng het vervolgens aan de kook.

Roer de kurkuma er goed door en sluit de pan daarna af met een deksel. Laat het ongeveer 10 minuten zachtjes koken tot de bloemkool beetgaar is. Roer het af en toe om.

Breng de bloemkoolcurry op smaak met peper en zout.

Verdeel over de borden en bestooi het met de cashewnoten en granaatappelpitten.

Eet smakelijk!

Leave a Reply