Curry madras met kip

By 23 april 2016Diner

Curry! Wij zijn er dol op! Ik zou iedere dag wel curry willen eten. Laatst zag ik dit recept staan in ‘Lekker Weten’ (magazine van Ekoplaza). Deze curry is eenvoudig om te maken en echt super lekker!

Zelf serveer ik het met rijst of noodles en met groenten (bijvoorbeeld broccoli).

Ingrediënten (3/4 personen)

  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 0,5 citroen uitgeperst
  • 3 eetlepels yoghurt
  • 1 eetlepel kerrie madras (of kerriepoeder)
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • olie/boter om in te bakken
  • 500 gram kipfilet (in stukjes)
  • 50 gram gedroogde abrikozen
  • 3 dl (kippen)bouillon
  • eventueel 50 gram peterselie ter garnering

Zo maak je het

Doe de ui, knoflook, tomatenpuree, citroensap, yoghurt, kerrie madras en komijn bij elkaar in het bakje van de staafmixer of in de keukenmachine. Maak er een grof mengsel van.

Verhit de olie of boter in een grote pan en bak daarin het kruidenmengsel op hoog vuur tot het lekker gaat ruiken. Dit is meestal een minuut.

Doe de kipfilet er bij en bak dit een paar minuten mee.

Snij de abrikozen in kleine stukjes en doe ze in de pan.

Draai het vuur nu laag, doe de bouillon erbij en laat alles ongeveer 15 minuten gaar worden en een beetje inkoken.

Tenslotte kun je er nog wat peterselie bij serveren.

Eet smakelijk!

Leave a Reply