Pannenkoeken! Mijn man vindt ze heerlijk en maakt ze dan ook regelmatig op zondagmiddag als lunch. Dat kan hij als de beste! Wij maken pannenkoeken eigenlijk altijd van boekweitmeel en zonder suiker. In het begin even wennen, maar een stuk gezonder en het belangrijkste: ontzettend lekker! Ik zal binnenkort het recept online zetten.
Maar goed, nu eerst een ander ontzettend lekker pannenkoeken recept. Eerst uitgeprobeerd als lunch op een dag dat ik alleen thuis aan het werk was. Heel vervelend 😉 In het volgende weekend heb ik ze aan mijn man voorgeschoteld als ontbijt. Ik wilde hem wakker gaan maken om te zeggen dat ik een lekker ontbijtje had, maar hij kwam zelf al naar beneden omdat hij (naar eigen zeggen) gelokt werd door een heerlijke geur.
PS Geen speltbloem in huis? Je kunt het natuurlijk ook met ‘gewone’ bloem maken.
Ingrediënten 6 kleine pannekoeken (1/2 personen)
- 1 rijpe banaan
- 50 ml (amandel)melk
- 2 eieren
- 2 el speltbloem
- 1/2 tl bakpoeder
- 1/2 tl kaneel
- Boter/olie om in te bakken
- topping: aardbeien, blauwe bessen, framozen, Griekse yoghurt, wat je maar lekker vind
Benodigdheden:
- blender
Zo maak je het
Doe de eieren, banaan, melk, speltbloem, bakpoeder en een snuf kaneel in de blender. Maak er een luchtig beslag van.
Verwarm boter of olie in een koekenpan.
Het handigste is om nu een soeplepel te gebruiken, zodat je 3/4 ronde pannenkoekjes tegelijkertijd kunt maken in de pan. Bak de pannenkoekjes aan beide kanten goudbruin. Ik gebruik zelf twee pannen tegelijkertijd, zodat je in één keer alle 6 de pannenkoekjes kunt bakken.
Serveer de pannenkoekjes met aardbeien, blauwe bessen, frambozen, kwark of Griekse yoghurt.
Eet smakelijk!