Pasta pesto

By 3 oktober 2016Diner, Lunch

Te laat, dat ben ik meestal. En nee dan bedoel ik niet te laat komen als ik een afspraak heb. Maar te laat om een foto te maken van mijn eten. Meestal is mijn bord al leeg en zegt mijn dochter ‘op’.

En dat was nu ook weer het geval. Doelbewust maak of zoek ik een recept. Ga met volle enthousiasme de keuken in. Sta heerlijk een half uurtje te koken en dan is het moment. Dan gaan de borden en de pan op tafel. Het water loopt me in de mond en dan begin ik met eten. Oeps! Weer vergeten om een mooie foto te maken… Dus helaas bij dit recept ook weer niet die mooie foto die ik in gedachten had.

Maar op zich is dat ook niet vreemd als je deze heerlijke pasta hebt gemaakt. Het water loopt je dan al snel in de mond. Ik maak de pasta pesto met de pesto uit dit recept. Maar uiteraard kun je ook ergens kant en klaar pesto kopen.
Qua groenten varieer ik altijd. Waar we op dat moment zin in hebben, wat in de aanbieding is of wat nog in de koelkast ligt. Je zou natuurlijk ook nog (vegetarisch) vlees of vis kunnen toevoegen.

Ingrediënten (4 personen)

  • 250 gram pasta
  • 1 courgette
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 (rode) paprika
  • Een paar wortels
  • een handje tomaatjes
  • 75 gram rucola
  • 6 eetlepels pesto
  • Eventueel als garnering: geraspte kaas en/of pijnboompitten

Zo maak je het

Snij de wortels in kleine stukjes

Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing. Voeg de wortels toe en laat nog 5 minuten meekoken.

Snij de courgette, ui, knoflook en paprika in kleine stukjes

Fruit de ui en knoflook in een grote pan.

Voeg vervolgens de courgette en paprika toe en bak 5 minuten mee.

Snij ondertussen de tomaten in partjes.

Giet de pasta met de wortels af en voeg toe aan de groenten.

Roer de pesto door de pasta.

Voeg tenslotte de tomaatjes en de rucola toe.

Strooi er eventueel nog geraspte kaas en/of pijnboompitten overheen om er helemaal een feestje van te maken.

Eet smakelijk!

Leave a Reply