Heb jij wel eens paksoi gegeten? Ik hoor wel eens dat mensen nog nooit paksoi hebben gegeten. Zo jammer want paksoi is erg gezond en lekker. Bovendien is het net alsof je twee soorten groenten in één hebt, want je kunt de witte stelen en het groene blad eten. Het witte is knapperig en mild van smaak. Het groene lijkt op sla, maar is sterker van smaak.
Dit recept heb ik van de dames van Chickslovefood. Het is echt een aanrader, omdat je maar heel weinig ingrediënten nodig hebt en het staat echt zo op tafel.
Nog een tip: Wij hebben laatst de kip vervangen voor zalm. Ook erg lekker!
Ingrediënten (2 pers.)
- 150 gram rijst
- 200 gram kipfilet
- 1 paksoi
- 6 eetlepels teriyakisaus
- Een handje cashewnoten
Zo maak je het
Snij de kip in blokjes. Doe het in een kom en voeg 3 eetlepels teriyakisaus toe. Meng goed door elkaar en laat het 15-30 minuten marineren.
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snij de paksoi in stukjes. Hou het witte en het groene deel van elkaar gescheiden.
Rooster in een koekenpan of wok de cashewnoten goudbruin. Haal ze uit de pan en zet ze weg. We hebben ze straks weer nodig.
Doe de olie of boter in dezelfde koekenpan en bak hierin de kip gaar.
Bak aan het eind de witte stukken paksoi met de overgebleven teriyakisaus nog 2 minuten mee.
Roer tenslotte de het groene van de paksoi erdoorheen.
Schep de rijst op de borden en doe de paksoi met de kip er overheen.
Strooi tenslotte de cashewnoten er over.
Eet smakelijk!