Kip kerrie

By 1 december 2016Diner

Ik ben altijd op zoek naar lekkere simpele recepten, zonder pakjes of zakjes. Dus zonder vreemde toevoegingen. Dat is soms best lastig. Want ik wil ook dat het makkelijk te maken is. En bovendien mogen de ingrediënten niet te veel geld kosten.

Nu maakte ik heel vaak kip kerrie. Uit een pakje. Heerlijk vond ik het. Soms met wat rozijnen. Of in de zomer met ananas. Jummm! Maar sinds ik geen pakjes of zakjes meer gebruik hebben we bijna nooit meer kip kerrie gegeten. Een paar keer, maar dat was een aanfluiting. Geen smaak en heel waterig.

Onlangs werd ik geïnspireerd op de website uitpaulineskeuken.nl. Sindsdien staat deze maaltijd wel 1x per week op tafel. Het mooie is dat mijn dochter het ook verrukkelijk vindt. Van de week gingen er met gemak 3(!!!) volle bordjes naar binnen. En dan smaakt het eten van een moeder nog lekkerder 😉

Als je wilt kun je hier ook rozijnen of (verse) ananas aan toevoegen. Voeg dit dan gelijk toe met de kip.

En denk je na het lezen van de beschrijving. Pocheren?! Serieus?! Dit is toch heerlijk simpel?! Dat dacht ik eerst ook. Totdat ik het gewoon ben gaan doen. Het is zo simpel en je krijgt er zo’n lekkere smaak van. Dus gewoon doen!

Ingrediënten 4 pers.

  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 3 paprika’s (paprika mix)
  • 2 kipfilets
  • 0,5 liter (kippen)bouillon
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 2 flinke eetlepels bloem
  • snufje peper en zout
  • optioneel: chilipoeder
  • optioneel: een scheutje kookroom

Zo maak je het

Snij de kipfilet in stukjes. Maak in tussentijd de bouillon klaar in een pan.

Pocheer de kip gaar in de bouillon (simpel gezegd: laat de kip in de bouillon op een zacht vuurtje garen. De bouillon mag niet te hard koken, want dan wordt de kip erg droog). Dit duurt meestal 5-10 minuten. Afhankelijk van de grote van de kip. Hou het zelf goed in de gaten. Als de kip gaar is, dus helemaal wit is, haal je de kip eruit en bewaar je de bouillon.

Snipper de ui, snij de knoflook fijn en snij de paprika’s in stukjes.

Fruit de ui en de knoflook aan. Voeg vervolgens de paprika toe en bak dit even kort mee.

Voeg de kerriepoeder toe (en de chilipoeder als je dit wilt) en bak nog even kort mee.

Pak vervolgens de bloem en bak dit ook even mee.

Voeg nu de bouillon toe. Doe dit beetje bij beetje. Roer net zo lang totdat er een gladde saus ontstaat.

Voeg de kip toe.

Als je wilt kun je de saus wat romiger maken door er een scheutje kookroom aan toe te voegen.

Breng op smaak met een snufje peper en zout.

Serveer met rijst, noodles of mie.

Eet smakelijk!

Leave a Reply