Havermoutpap

By 23 maart 2016Ontbijt

Ik start mijn dag meestal met havermoutpap. In het begin moest ik er heel erg aan wennen en had ik nooit verwacht dat ik niet meer zonder zou willen. Havermoutpap is super voedzaam. Havermout zit boordevol gezonde voedingsstoffen en zorgt ervoor dat je bloedsuikerspiegel niet gaat schommelen. Hierdoor krijg je een voldaan gevoel en begint je maag niet al vroeg in de ochtend te knorren. En ook heel belangrijk op de vroege morgen: het is zo klaar!

Omdat iedere dag hetzelfde eten ook zo saai is doe ik voor de afwisseling verschillende soorten fruit door mijn pap. Ik maak mijn havermoutpap altijd met amandelmelk, maar uiteraard kun je het ook met een ander soort melk maken. Wil je het nog voedzamer maken? Dan kun je eventueel de havermoutpap nog garneren met (ongebrande ongezouten) noten of met zaden.

Ingrediënten (1 pers.)

  • 250 ml amandelmelk (of andere melk naar keuze)
  • 5/6 eetlepels havermout
  • 0,5 eetlepel gebroken lijnzaad
  • een snufje kaneel
  • fruit naar keuze (banaan, appel, peer, aardbeien, blauwe bessen, frambozen, kiwi enz.)

Zo maak je het

Breng de melk in een pannetje aan de kook. Roer de havermout erdoor en laat 3 minuten op laag vuur koken. Haal de pan van het vuur en laat nog een paar minuten staan. Roer de lijnzaad en de kaneel erdoor en garneer met fruit.

Eet smakelijk!

Leave a Reply