Zomerse stamppot met zoete aardappel en andijvie

By 31 augustus 2017Diner

Ein-de-lijk. Het heeft even geduurd maar hij staat online hoor. Mijn zusje had inmiddels al meerdere keren gezegd dat ik dit recept echt online moest zetten. Deze zomerse stamppot is echt ontzettend lekker en ontzettend makkelijk om te maken. Ik ben dol op zoete aardappel. Je kunt er zoveel verschillende dingen mee doen en ik vind het erg lekker. Bovendien is een zoete aardappel erg gezond. Een zoete aardappel is erg voedzaam, omdat het vol met vezels, mineralen en vitaminen zit.

Ingrediënten 3 pers

  • 3 gemiddelde zoete aardappelen
  • 250 gram andijvie
  • 6 zongedroogde tomaten
  • 75 gram feta
  • Handje pijnboompitten
  • Klontje roomboter
  • Snufje peper en zout

Zo maak je het

Schil de zoete aardappelen en snij ze in grote stukken. Kook de aardappelen in ongeveer 20 minuten gaar.

Was ondertussen de andijvie en snij in dunne reepjes.

Rooster de pijnboompitten in een koekenpan totdat ze beginnen te geuren en iets bruin kleuren.

Snij de de zongedroogde tomaten in stukjes.

Zijn de aardappels gaar? Giet ze dan af. Voeg een klontje roomboter toe en stamp alles tot puree. Schep vervolgens de andijvie en zongedroogde tomaten door de puree en meng goed. Breng op smaak met een snufje peper en zout.

Verdeel de zomerse stamppot over de borden en strooi de feta en de pijnboompitten eroverheen.

Eet smakelijk!