Pompoenstoofpot met kikkererwten

By 18 oktober 2017Diner
Pompoenstoof met kikkererwten

Herfst… Tsja, niet echt mijn meest favoriete seizoen. De dagen worden weer korter, het weer wordt onstuimiger en het ergste… het wordt weer koud! Ik moet altijd enorm wennen aan de overgang en heb dan ook altijd een beetje een herfstblues. Gelukkig genieten we op het moment nog van de nazomer. Heerlijk!

De herfst heeft echter ook leuke kanten. Een nieuw seizoen, met nieuwe groenten en fruit. Pompoen is bijvoorbeeld weer volop verkrijgbaar. Zo lekker! En het is ook nog eens een super gezonde groente. Een pompoen zit vol met vitamine A, C, E, B6, B11 (foliumzuur) en mineralen zoals kalium, calcium, magnesium, ijzer en fosfor.

Ingrediënten 4 personen

  • 1 pompoen (Hokkaido)
  • 350 g kikkererwten
  • 300 g couscous/rijs/quinoa
  • 2 rode uien
  • 1 teen knoflook
  • 1 tl ras el hanout (dat is een kruidenmix)
  • 3 el rozijnen
  • 250 ml water
  • boter of olie om in te bakken

Zo maak je het

Halveer de pompoen, verwijder de zaden en draderige binnenkant. Snij in vervolgens in parten.
Snij de ui in ringen en de knkofook fijn.

Verhit boter of olie in een braadpan. Fruit de ui en de knoflook ongeveer 3 minuten. Voeg de pompoen, ras el hanout en rozijnen toen en bak 3 minuten mee. Voeg vervolgens het water toe en breng aan de kook. Laat het ongeveer 20 minuten op middelhoog vuur met de deksel op de pan stoven. Schep het regelmatig om. Voeg na 10 minuten de (uitgelekte) kikkererwten toe.

Bereid ondertussen de rijst/couscous/quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Breng de pompoenstof eventueel op smaak met wat peper en zout.

Eet smakelijk!