Oosterse noodles met kip

By 11 augustus 2016Diner

Op het moment is dit mijn lievelingsrecept. Soms heb je van die periodes dat je een bepaalde maaltijd enorm kan waarderen. Op dit moment ben ik echt dol op deze noodles met kip.

Waarom? Het smaakt gewoon super heerlijk en het staat zo op tafel. Ik hou zelf niet zo van pittig eten. Daarom maak ik de milde variant. Maar als je van pit houdt dan kun je een rode peper toevoegen aan dit recept.

Ik maak dit recept altijd met noodles van zoete aardappel. Ik hoor je denken. Huh? Ik kwam dit recept tegen op de website uitpaulineskeuken.nl (tip! super leuke website!) en dacht, noodles van zoete aardappels? Omdat ik een spiralizer in huis heb liggen ging ik het proberen. Het was echt heerlijk! En manlief had niet eens door dat het van zoete aardappel was 🙂 En ja, zoete aardappel kun je rauw eten. Dus je kunt het gewoon als laatste toevoegen zonder lang te verhitten.

Uiteraard kun je ook gewone noodles gebruiken in dit recept. En uiteraard kun je ook andere groente gebruiken. Wat je zelf lekker vindt!

Ingrediënten (4 pers.)

  • 250 gram (kastanje)champignons
  • 1 paksoi
  • 100 gram taugé
  • 1 teentje knoflook
  • 1 cm gember
  • 2 eetlepels ketjap
  • 2 lente-uitjes
  • 1 handje cashewnoten
  • Noodles of 4 zoete aardappelen
  • eventueel: 0,5 rode peper

Oosterse marinade

  • 3 kipfilets
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • snufje zout
  • eventueel: 0,5 rode peper

Zo maak je het

Als eerst maken we een oosterse marinade. Meng de sojasaus, olijfolie en zout in een kommetje. Hak het teentje knoflook (en eventueel een halve rode peper zonder zaadjes) fijn en meng dit door de marinade.

Snij de kipfliet in kleine stukjes en meng dit door de marinade. Je zou dit eventueel al een dag van te voren kunnen doen.

Optie 1: Zet een kookpan op het vuur en kook de noodles volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Optie 2: Was de zoete aardappelen en verwijder oneffenheden. Maak met een spiralizer mooie lange noodles.

Snij de champignons en paksoi in kleine stukjes.
Snij de lente-ui alvast in ringetjes.

Hak de knoflook en gember (en eventueel de rode peper zonder zaadjes) fijn.

Verhit een wok op middel hoog vuur en bak de kip rondom gaar. Je hoeft geen olie te gebruiken, omdat dit al in de marinade zit. Haal de kip uit de pan en leg apart.

Voeg een scheutje olie toe in de pan en fruit hierin de gember en knoflook (en eventueel rode peper) aan.

Voeg de groentes toe (zonder de lente-ui) en bak deze kort mee. In maximaal 5 minuten is alles gaar genoeg.

Voeg de ketjap en de noodles toe en wok het geheel nog even mee. Voeg de kip toe en verhit nog even kort.

Garneer de noodles met de cashewnoten en lente-uitjes.

Eet smakelijk!

Leave a Reply