Jum! We hebben weer een nieuw favorietje voor in het weekend! Wij proberen altijd gezond te eten, maar 1 dag in de week dan mogen we eten waar we zin in hebben. Meestal is dat de zaterdag. En nee, dan eten we niet alles wat los en vast zit, maar we gunnen onszelf dan iets extra’s. Zo eten we tijdens de lunch iets lekkers zoals een tosti of een croissantje. We eten iets lekkers bij de thee, brownie ofzo 😉 en ’s avonds met het avondeten doen we wat minder ‘moeilijk’. Deze nachoschotel is daar een voorbeeld van. Niet mega gezond, maar zeker ook niet heel ongezond. Bovendien staat het ook lekker snel op tafel. En dat is ook heel fijn!
Ingrediënten (4 pers.)
- 150 gram tortilla chips
- 300 gram gehakt
- 2 tenen knoflook
- 1 ui
- 2 paprika’s
- 200 gram tomatenblokjes
- 150 gram geraspte kaas
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel komijnpoeder
- eventueel 1 theelepel chilipoeder
- Zout
- Olie of boter om in te bakken
Guacamole
- 2 avocado’s
- 1 rijpe tomaat
- 1 limoen
- een halve rode ui
- peper en zout
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Snij de paprika’s in kleine stukjes.
Fruit de ui en de knoflook in een pan met boter of olie.
Voeg vervolgens het gehakt toe en bak dit goudbruin.
Voeg de paprika toe en bak nog enkele minuten mee.
Voeg tenslotte de tomatenblokjes en alle specerijen toe.
Verdeel het mengsel over een ovenschaal. Strooi de tortilla chips over het mengsel en garneer het geheel met de geraspte kaas.
Zet de ovenschaal ongeveer 10 minuten in de oven, totdat de kaas gesmolten is.
In tussentijd kun je nu de guacamole maken.
Snij de ui en de tomaat heel fijn.
Snij de avocado’s door midden en verwijder de pit. Lepel de avocado’s uit en doe het vruchtvlees in een kom.
Prak de avocado’s met een vork. Voeg de tomaat en de ui toe en roer goed door elkaar. Voeg tot slot de limoensap toe. Roer nogmaals goed. Breng de guacamole op smaak met peper en zout.
Eet smakelijk!