Kikkererwten, nee die pakte ik niet zo snel uit het schap. Maar ik moet zeggen dat ik toch wel steeds meer fan ben van deze peulvrucht. Het is perfect als ingrediënt in een lekkere salade. Kikkererwten zitten boordevol goede voedingsstoffen. Ze zitten vol met vezels, eiwitten, ijzer en B-vitamines. Deze kikkererwtensalade staat echt in een mum van tijd op tafel en kun je ook heel gemakkelijk van te voren maken en meenemen. Jummmmm!
Als je wil zou je eventueel nog vlees of vis kunnen toevoegen aan deze salade.
Ingrediënten (2/3 pers.)
- 250 gram kikkererwten
- Halve komkommer
- 200 gram (cherry)tomaatjes
- Halve gele paprika
- 2 bosuitjes
- Halve avocado
- Een snufje zout en peper
- 2 eetlepels balsamico azijn
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 tl paprikapoeder
- 2 eetlepels grof gehakte verse bladpeterselie
Zo maak je het
Snij de tomaatjes, komkommer, gele paprika en avocado in kleine stukjes.
Snij de bosui in ringetjes.
Doe alle ingrediënten bij elkaar in een kom. Hussel het goed door elkaar.
That’s it!
Eet smakelijk!