Volgens mij is de courgetti hype weer een beetje op z’n retour. Toch wilde ik graag dit recept met jullie delen, omdat wij het erg lekker en voor herhaling vatbaar vonden. Dat zijn voor ons de vereisten voor een recept op Heerlijk Simpel.
Courgetti is spaghetti van courgette. Dat kun je zelf maken als je een spiraalsnijder hebt. Heb je die niet, of heb je geen zin 😉 dan kun je dit ook kant en klaar bij de AH kopen. De voordelen van courgetti is dat je een lichte maaltijd met heel veel groente kunt voorschotelen. Voor sporters wat minder handig, omdat je de koolhydraten van de pasta mist.
Ingrediënten 4 pers.
- (vegetarische) worstjes naar keuze
- 2 uien
- 1 teen knoflook
- 250 gram tuinerwten (diepvries)
- 2 eetrijpe avocado’s
- 800 gram courgette
- 125 gram crème fraîche
- 2 eetlepels olijfolie
- Snufje peper en zout
Benodigdheden
- Staafmixer
Zo maak je het
Snij de uien en de knoflook fijn.
Maak ‘courgetti’ van de courgettes d.m.v. een spiraalsnijder.
Bak of grill de (vegetarische) worstjes zoals beschreven op de verpakking. Keer regelmatig.
Verhit de olie in een hapjespan en bak de uien 8 minuten. Roer regelmatig. Voeg na 4 minuten de bevroren tuinerwten toe. Breng op smaak met wat peper en zout.
Snij de avocado’s doormidden. Haal de pit eruit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Doe dit in een hoge beker, samen met de knoflook en crème fraîche. Pureer het met de staafmixer tot een glad geheel. Breng op smaak met wat peper en zout.
Doe de courgetti bij bij de uien en tuinerwten in de pan en verwarm al omscheppend 2 minuten. Meng de avocado saus er doorheen. Snij de worstjes schuin doormidden en verdeel erover.
Eet smakelijk!